Resultats de la cerca bàsica: 58

Diccionari de la llengua catalana
41. orri
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on es munyen les ovelles i es fa el formatge. fer orri Munyir les ovelles en l'orri. en orri [o a orri] En abundància. en orri [o a orri] En doina 1 . anar-se'n una cosa en orri [o anar-se'n en orris] No reeixir, espatllar-se o perdre's. [...]
42. florir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
formatge es floreix. Consumir 4 2. Ens vam florir esperant-lo.  [...]
43. llibret
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Reunió de fulls petits disposats com els d'un llibre. Un llibret de paper de fumar. llibret de llom Tall de llom farcit de pernil dolç i formatge i arrebossat. Obra dramàtica escrita per ésser posada en música. El llibret d'una òpera. Tercer compartiment de l [...]
44. avivar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
altres paràsits. Aquest formatge s'ha avivat. Donar cracant (a la seda). [...]
45. llesca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció més o menys prima que es treu d'un pa tallant-lo de banda a banda. Què vols? Llesca o crostó? S'ha menjat dues llesques de pa i un tros de formatge. Una llesca sucada amb oli. Peça de suro tallada a la mida apropiada per a fer-ne carracs o taps. fer la llesca a [...]
46. fondue
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc que se serveix en un recipient que es manté calent amb un fogonet on els comensals suquen bocins de pa. fondue de carn Plat a base de carn tallada a daus que els comensals couen en l'oli d'un recipient que es manté calent amb [...]
47. madurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
formatge no acaba de madurar. Un abscés, formar matèria. Portar a maduresa (un fruit). Heu de madurar més el vostre projecte. Promoure la perfecta supuració (d'un abscés). [...]
48. llet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mamífers domèstics que beu l'home com a aliment o usada per a fer mantega, formatge, etc. Llet de vaca. Formatge fet de llet de cabra. llet adaptada [o llet maternitzada] Producte semblant a la llet materna, obtingut a partir de la llet de vaca i altres ingredients, apte per a la lactància [...]
49. gras grassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté greix. Les parts grasses del cos de l'home, dels animals. El formatge gras es fa amb llet sencera. Carn grassa. Part grassa de la carn. El gras i el magre del pernil. Preferir el magre al gras. Abundant en greix. Un home gras. Una dona grassa. Abans no estava tan gras com ara. Gras [...]
50. cantell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
cantell. Extrem o angle d'una cosa més o menys dura que se'n pot separar amb facilitat. Un cantell de pa és un crostó. Dona-li un cantell de formatge i un tros de pa. Aresta 3. fer cara i cantell V. cara. Vora de la plataforma continental a partir de la qual es baixa bruscament a [...]
Pàgines  5 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>